De dag dat ik je moest laten gaan

bert jonkhand, foto jente von jabora
jente von jabora,

DE DAG IS AANGEBROKEN DAT IK JE MOET LATEN GAAN

18 februari 2021 staat in mijn geheugen gegrift Jente lijdt aan zoveel pijn we kunnen het niet meer aanzien, vandaag met veel vertrouwen gaat ze met ons mee naar haar favoriete bos, ze is blij en kijkt met haar ogen kom op baas we gaan wandelen, wij hebben gemengde gevoelens het is de laatste wandeling in het bos die we met haar gaan maken, dat doet verdomd erg veel pijn. Zij weet van niks van het komend uur gaat gebeuren, wij wel, het is een van de  moeilijkste momenten uit ons leven dat ik (wij) beslissen dat jij niet meer mag leven, het kan niet anders dan weet ik ook wel maar toch ik ga je zo ontzettend missen mijn kleine meisje, wat een klote dag ik wil je nog heel lang bij me houden ik heb de neiging om de euthanisie niet door te laten gaan, dat we gewoon met 3tjes weer naar huis gaan en dat we nog heel lang samen mogen zijn.

Helaas is de werkelijkheid heel anders ik breng jou straks naar het dierencrematorium ons laatste ritje in de auto met jou,  wat genoot je altijd om met ons mee te gaan in de auto, je was echt een perfecte hond daarin geen geblaf of gejank je lag daar altijd zo lief in de achterbak geduldig te wachten dat je er weer uit mocht.

Alleen als we van de snelweg afgingen, ging je even zitten om te kijken of we al op de plaats van bestemming waren, maar als we zeiden nog even wachten ging je geduldig weer liggen.

Zo hebben wij ook heel veel wedstrijden bezocht, wij Jente en ik waren onderweg  naar een nieuw avontuur, we vonden het allebei best spannend we hadden zoiets nog nooit gedaan, uiteindelijk worden we 3e NK G&G ik ben nog nooit zo trots geweest op jou mijn lieve kleine meisje, we hadden en toch maar geflikt met zijn 2tjes!

Vandaag 27 maart 2021 schrijf ik de laatste bladzijde van je leven, niet dat ik vergeet hoor, je bent en blijft altijd in mijn hart en in mijn gedachten en ik hoop in de toekomst dat ik niet meer zo verdrietig ben als ik aan je denk, want elke dag mis ik jou! 

Jente is geboren 6 november 2009 bij Alida Boonstra de fokker van Jetske von Jabora  ze is overleden  op:
18 februari 2021  11 jaar en 3 maanden

overleden, jente von jabora
gedenktafel, jente von jabora
Translate »
error: Website is beveiligd!